Find the correct answer. There can be more than one answer.
1. Which is the shallowest sea in the world?
a. Caspian Sea b. Baltic Sea c. Superior Lake

2. Which is the largest island in the world?
a. Srilanka b. Australia c. Greenland

3. Which is the longest canal in the world?
a. Titicaca b. Angel c. The Grand Canal of China

4. Which country is known as the lady of snow?
a. Greenland b. Canada c. Pakistan

5. Which country is known as the roof of the world?
a. Switzerland b. Argentina c. India

6.Which is the largest ocean in the world?
a. Atlantic Ocean b. Pacific Ocean c. none of these

7. Yuri Gagarin was the first man to go in………….
a. Space
b. moon c. orbit

8. Who developed the World Wide Web {www}?
a. Tim Bernes Lee b. Charles Babbage c. Jim Osborne

9. Who is known as the father of computor?
a. Charles Cabbage b. Charles Babbage c. James Watt

10. In which year was the first electronic computer made?
a. 1937 b. 2000 c. 2005

11. Who is the creator of James bond?
a. Lewis Carroll b. Sherlock Holmes c. Ian Fleming

12. Name two series written by Enid Blyton
a. Famous Five b. Noddy c. Kidnapped

13. How many feathers are used to make badminton shuttle?
a. 10 to 12 b. 18 to 20 c. 14 to 16

14. Which of these have no external ears?
a. Giraffe b. frog c. cat

15. Which of the following lays eggs on the ground?
a. Partridge b. ostrich c. crow

16. Who was the first woman to go in space?
a. Valentina Tereshkova b. Kalpana Chawla c. Juhi Chawla

17. Which is the longest river in the world
a. Volga b. none of these c. Nile

18. Name some animals that lay eggs.
a. Lion b. ostrich c. tortoise

19. Which of these animals store food?
a. Squirrel b. tiger c. honeybee

20. Which of the following is a carnivore?
a. Vulture b. crow c. goat


1. B
2. C
3. C
4. B
5. A
6. B
7. A
8. A
9. B
10. A
11. C
12. A & B
13. C
14. B
15. A & B
16. A
17. C
18. B & C
19. A & C
20. A

Read More Go to Page 0| 1
Custom Search
eXTReMe Tracker
Copyright © 2004. Site Powered by KIDS WEB INDIA DOT COM . All Rights Reserved.
Site Designed & Hosted By TEK WEB VISUALS